Vakantiehuis Oud en Nieuw Zwitserland

In Zwitserland wordt de jaarwisseling uitbundig gevierd. Geniet mee vanuit uw vakantiehuis in Zwitserland en bezoek de verschillende festiviteiten, activiteiten en wintersportevenementen, die worden georganiseerd naast het heerlijke skiën of langlaufen. In de verschillende wintersportgebieden kunt u heel stijlvol dineren op oudejaarsavond, om u daarna te voegen in het feestgedruis en met z’n allen af te tellen tot het nieuwe jaar. De volgende ochtend slapen de meeste mensen uit en heeft u de piste bijna voor u alleen. Ja, in Zwitserland hoeft u zich niet te vervelen.

Met Oud en Nieuw skiën in Zwitserland

In Zwitserland heeft u brede pistes met moderne liftinstallaties. Dat gecombineerd met de gezellige dorpen maakt uw wintersport met Oud en Nieuw compleet. Genieten van de sneeuw, lekker de berg op. Er is genoeg te doen voor zowel de beginners als de gevorderden.

Maar ook voor de wandelaars is dit een waar paradijs. Heerlijk de ongerepte natuur in. De skigebieden liggen vaak hoog en er zijn ook verschillende gletsjers waarop geskied kan worden. De hoge gebieden zijn bijvoorbeeld Engelberg, Jungfrau Region en Saas-Fee.

Gaat u met de familie dan zijn de gebieden als Meiringen-Hasliberg, Savognin en Bellwald geschikt. Maar voor het off-piste skiën moet u naar SkiArena Andermatt-Sedrun. Natuurlijk zijn er nog vele andere skigebieden in Zwitserland. Wat is er niet fijner dan overdag heerlijk skiën in de zon en ’s avonds feestvieren met Oud en Nieuw.

Oud en Nieuw Zwitserland – Bezinning

In het Tobogganing Park in Leysin nodigt de pastoor u uit deel te nemen aan een mis in een iglo. Even tot jezelf komen! Na afloop kunt u aanschuiven aan een gezellige fonduesessie. ’s Avonds wordt er in het dorp champagne geschonken en vuurwerk afgestoken.

Oud en Nieuw Zwitserland – Tradities

Je kunt de griezelig verkleedde mannen tegenkomen, die door de straten trekken en met koeienbellen slaan om de boze geesten te verjagen. Of te wel, dat denken ze!

Maar ook kunt u naar de Mount Rigi, waar een historisch tandradbaan staat en waar je heerlijk kunt kaasfonduën op z’n Zwitsers.

In Davos wordt er elk jaar op nieuwjaarsdag een varkensrace gehouden. Een te gekke traditie. Onder het genot van een warm drankje en een heerlijke regionale specialiteit, kunt u de krulstaartjes naar de finish zien hobbelen.

Winterwandeling met Oud en Nieuw

Op verschillende plaatsen worden speciale sneeuwschoenwandelingen onder begeleiding van een gids georganiseerd. Ontdek de wonderbaarlijke wereld van de besneeuwde bossen in het betoverende landschap van Zwitserland en geniet bij terugkomst van uw heerlijke glaasje glühwein.

Iglo’s bouwen

Overdag heerlijk skiën of een andere activiteit ondernemen als iglo’s bouwen. In Adelboden worden speciale workshops gegeven om deze bouwwerken te fabriceren. Gezellig met z’n allen aan het werk, om daarna lekker te genieten van een hapje en een drankje. Er wordt na afloop een ‘apéro’ geserveerd, de Zwitserse term voor kleine hapjes die in de namiddag worden geserveerd.

Toerski dagtrip

In Zwitserland is er een mogelijkheid om met Oud en Nieuw een toerski dagtrip te maken. Dit kan op de Bunderspitz of op de Wildstrubel. Heerlijk een dagje op de ski’s staan en genieten van de uitzichten. ’s Avonds bent u weer op tijd terug om deel te nemen aan de festiviteiten. Bij de plaatselijke VVV hebben ze hierover meer informatie.

Oud en Nieuw Zwitserland – Bobsleekampioenschappen

In St. Moritz worden met Oud en Nieuw bobsleekampioenschappen gehouden op de enige bobsleebaan ter wereld van natuurijs. Op 31 december is dat de Silvester Trophy en op 1 januari de Tulux Cup. Ook vinden er in deze plaats op 1 januari de Cresta Run Toboggan races en het Bucherer Cup curlingtoernooi plaats.