Vakantiehuis Oud en Nieuw Luxemburg

Gezellig op vakantie  met de kerstvakantie naar Luxemburg en genieten van alle gemakken, die het huis u biedt. Even helemaal weg van alle beslommeringen en feest buitenshuis vieren. Het kan met het gezin, maar ook met de hele familie of vriendenclub. In Luxemburg hebben we veel verschillende vakantiehuizen van eenvoudig tot luxe.

Samen koken met Oud en Nieuw

Samen koken en heerlijk dineren of oliebollen bakken, want deze zijn in Luxemburg niet te koop. Maar u kunt ook met z’n allen uit eten gaan in één van de lokale restaurants. Of gezellig borrelen bij de open haard, even lekker een rustig hoekje zoeken om gewoon een boek te lezen of met z’n allen een spelletje doen.
En dan met de jaarwisseling gezellig met z’n allen televisie kijken en samen aftellen tot het nieuwe jaar. Al feestend het nieuwe jaar in knallend met champagne en met de belangrijkste mensen om je heen.

In Esch-sur-Alzette vindt een echt vuurwerkspektakel. Gezellig om daarbij aanwezig te zijn.

Oud en Nieuw Luxemburg – Stad

Rond de kerst is er in Luxemburg – Stad, een echte kerstmarkt op de Place d’Armes. Heerlijk om rustig overheen te lopen en de sfeer mee te maken. Plus: het prachtige Winterlichten Festival dat tot de eerste week van januari duurt met vuurwerk en markten. Er zijn openluchttheater evenementen, straatanimatie, spektakels en concerten, het adventscircus, het grote rad en nog veel meer.

Marktkraampjes

Op straat kunt u langs de marktkraampjes lopen en genieten van de verschillende gastronomische lekkernijen zoals aardappelbeignets, soep, echte Luxemburgse witte wijn, glühwein of warme chocolademelk en snoep. Heeft u de kerstmarkt al bezocht of wilt u meer van Luxemburg Stad zien, dan kunt u een rondwandeling of fietstocht maken door de stad. Fietsen kunt u in de stad huren.

Op vakantie met de hond

Gezellig de hond meenemen op vakantie en lekkere wandelingen maken in het mooie landschap van Luxemburg. De hond heeft tenslotte op recht op vakantie en u hoeft geen oppas te zoeken. In Luxemburg is het in sommige huizen toegestaan uw hond mee te nemen.

Selecteer bij de filteropties “Huisdier” en zie in welke huizen u uw hond mag meenemen. Oud en Nieuw Luxemburg met hond? Geen probleem!

Natuur in Luxemburg

Luxemburg is een mooi land met veel natuur, cultuur en gezellige plaatsjes. Hier kunt u van de natuur genieten en mooie wandelingen maken tussen de rotsen.

Geniet van wandelen door donkere bossen, over heuvels of één van de mooie kastelen of burchten in de omgeving bezoeken.

Oud en Nieuw Luxemburg met de kinderen

Voor de kinderen is het hier ook geweldig. Trek warme kleren aan, goede schoenen en ga struinen door het bos, op zoek naar een kasteel. Misschien ligt er wel sneeuw en kunnen de kinderen een sneeuwbal gevecht houden, sneeuwpoppen maken of sleeën.

In het plaatsje Beaufort vindt u een prachtig middeleeuws kasteel. In het dorp ligt een schaatsbaan, waar u met de kids kunt schaatsen.

Bent u ‘warm’ gelopen voor een wintervakantie in Luxemburg? Kijk dan rustig rond op onze site en vindt het voor u geschikte huis en geniet van een heerlijke vakantie in de prachtige natuur.