Vakantiehuis Oud en Nieuw Frankrijk

Een vakantiehuis met Oud en Nieuw in Frankrijk en daar het nieuwe jaar inluiden. Heerlijk met z’n allen in een compleet ingerichte woning en het gezellig hebben met elkaar. Gezellig met elkaar aan de borrel bij de open haard, wachten op het aftelmoment en dan de champagne laten knallen. En zien hoe het vuurwerk in de omgeving de lucht in gaat. Al zal dat in Frankrijk zeker niet zoveel zijn als in Nederland. In Frankrijk hebben we gezellige, knusse, mooie en ruime huizen voor families, vrienden of grote groepen.

Oudejaarsavond vieren in Frankrijk

Aan de Franse kust hebben we verschillende huizen waar u de jaarwisseling kunt vieren. Heel bijzonder om daar te zijn zo rond de kerst en Oud en Nieuw. In de dorpjes zult u de sfeer van deze tijd wel meekrijgen. Als het weer lekker meezit kunt u op het strand een fijne wandeling maken en heerlijk uitwaaien om daarna thuis te komen en een glaasje glühwein of warme chocomelk te nemen.

Jaarwisseling in één van de steden in Frankrijk

Kiest u voor het vieren van Oud en Nieuw in een stad dan is er genoeg keus. Heerlijk slenteren door de stad, genietend van de kerstsfeer en het bezichtigen van mooie gebouwen. Vele steden hebben een romantische binnenstad met mooie oude monumenten. Maar ook kunt u natuurlijk in de grote stad heerlijk winkelen en tussendoor een café of restaurant in duiken voor een heerlijke lunch, diner of gewoon een lekker drankje. De Fransen houden van lekker eten en zijn zeer gastvrij. Zeker rond deze tijd voelt u de gezelligheid en de romantiek.

Beleef Parijs met Oud en Nieuw

In Parijs zijn de Eiffeltoren, de Seine en de Champs-Elysées schitterend versierd en in de stad worden openluchtfeesten gehouden. De feesten concentreren zich op de pleinen rond de Arc de Triomphe en de Place de Concorde. Vele historische gebouwen worden voor de kerst al ingericht en verlicht door bekende kunstenaars uit de stad. Op de Place de Concorde staat een reuzenrad die op oudejaarsnacht open is tot 22.00 uur. Daarna kunt u zich begeven in het feestgedruis. Het feesten begint rond 21.00 uur. Wil je je eigen champagne meenemen, doe dat dan wel in een plastic fles want glas is verboden. Wilt u de stad in dan moet er wel rekening mee houden dat de stad rond Oud en Nieuw is afgesloten voor verkeer.

Schitterend uitzicht vanaf Mont Martre

Gelukkig is het openbaar vervoer gratis van 31 december 17.00 uur tot 1 januari 12.00 uur. Voor diegene die wat meer rust zoeken is de Montmartre een alternatief. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over de stad. Ook vindt u hier veel leuke bars en restaurant waar u de jaarwisseling kunt vieren. Geniet van Oud en Nieuw in Parijs, de stad van de liefde. Ontdek het allemaal vanuit je appartement in Parijs.

Wintersport Oud en Nieuw Frankrijk

Het vieren van Oud en Nieuw in Frankrijk is prima te combineren met de wintersportvakantie. In de skigebieden is een grote kans op sneeuw en in de resorts wordt volop feestgevierd. Gezelligheid voor jong en oud. In de Alpen liggen vele skigebieden. Huur bijvoorbeeld een vakantiehuis in  Les Trois Vallees. Hier liggen maar liefst 600 km aan pistes met 180 liften die u naar hoger gebied brengen (1.300 tot 3.200 meter). Ook in bij Chamonix zijn veel goede vakantiehuizen. Maar er zijn natuurlijk nog meer skigebieden in de Alpen. Genoeg voor een sportieve vakantie in de sneeuw rond kerst en Oud en Nieuw.

Fakkelafdaling in de sneeuw

Een echte Oud en Nieuw traditie is de fakkelafdaling. Geweldig om te zien hoe een groep skiërs de berg afkomt met allemaal fakkels zo op de late avond. U kunt hier zelf ook aan meedoen. Samen met de skileraar met fakkel en al de helling afskiën en dan beneden genieten van een warme chocolademelk of een glaasje glühwein.

Spektakel in de skigebieden

Er worden opvoeringen gehouden met licht, geluid en wat vuurwerk. Mooi om te zien zo tegen de besneeuwde bergen. Dit spektakel wordt gehouden in de vroege avond zodat iedereen, ook de kinderen, erbij kunnen zijn. Daarna heeft u nog tijd voor het diner met familie of vrienden. Ook wordt er op 31 december vuurwerk afgeschoten in de meeste skigebieden.

Feesten met Oud en Nieuw in uw skigebied

De skigebieden die zich voornamelijk richten op jonger publiek organiseren vaak grote feesten tot in de late uurtjes. Bijvoorbeeld het dalstation van La Plagne wordt omgebouwd tot een grootse dansvloer. In Tignes vindt de Fire Mix Party plaats met beroemde dj’s die bovenop de berg hun muziek laten horen. Ook in Ax-les-3 Domaines en Val Thorens worden de dalstations omgebouwd tot ware nachtclubs in de open lucht. Veel gezelligheid dus om het nieuwe jaar in te luiden.

Rustige skivakantie in de kerstvakantie

Houdt u niet zo van al dat feesten maar wilt u toch de jaarwisseling vieren in de Franse Alpen dan kunt u naar Avoriaz of Arc 1950. Autovrije skigebieden waar de rust voorop staat. Geen drukke feesten maar lekker knus en intiem. Een wintersportgebied met heerlijke ontspanningsmogelijkheden zo tijdens uw vakantie in Frankrijk.

Oud en Nieuw met de kinderen op wintersport

Frankrijk heeft veel kind- en gezinsvriendelijke skigebieden. Vaak worden er speciale activiteiten georganiseerd waarvan de jongste toch een feestelijk gevoel van krijgen. In Montgenèvre kunnen de kinderen op het eind van de dag meedoen met de fakkeltocht. Maar ook in Puy Saint Vincent worden leuke voorstellingen gegeven aan de voet van de berg. Ook kunt u hier naar vuurwerk kijken en wordt er voor de kinderen een fakkeltocht gehouden.

Romantisch Oud en Nieuw en wintersport

Lekker saampjes op stap met de jaarwisseling. Wat dacht u van een romantische arrensledetocht? Op de achtergrond genietend van de majestueuze besneeuwde bergen. Er zijn in Frankrijk verschillende skigebieden die voldoen aan deze wens. Courchevel en Megève hebben deze gezellige atmosfeer. Maar ook de kleinere gebieden zoals La Toussuire of Vercors. Lekker knus met je grote liefde!

Traditie in Frankrijk

In Frankrijk wordt kerst en Oud en Nieuw eigenlijk altijd gevierd in familie- of vriendenkring. Gezellig met elkaar borrelen en vooral veel eten. Het diner bestaat vaak uit meerdere gangen. In de winkels is het dan ook druk met volgeladen karretjes en de traiteur draait overuren. Ook houden de Fransen van spelletjes doen of de jaarwisseling volgen op de televisie. Wanneer ze naar een restaurant gaan is deze vaak wel sjiek. Soms is het wel een tiengangen diner met tussendoor dans en muziek.

Proosten op het nieuwe jaar

Aftellen van het oude jaar en dan op klokslag 00.00 uur is het zoenen, Nieuwjaar wensen (bonne année), veel toeters, confetti en champagne. Een waar feest! Er wordt alleen niet zoveel vuurwerk afgestoken als in Nederland. In heel het land mag het hele jaar door vuurwerk verkocht worden maar alleen op 14 juli en 31 december mag het afgestoken worden. In Frankrijk heet vuurwerk: le feu d’artifice. In de dorpjes wordt vaak in de eerste week van het jaar door de burgemeester een drankje geschonken, le pot du maire.