Vakantiehuis Oud en Nieuw Duitsland

“Silvester” vieren bij onze oosterburen betekent een goed begin van het nieuwe jaar. Vier Oud en Nieuw in een fijn vakantiehuis in Duitsland.

Duitsland is al een aantal jaren Vakantieland Nummer 1. In elke Duitse regio zijn er veel bezienswaardigheden en er is valt van alles te ondernemen. Geniet heerlijk van je rust of doe alleen maar waar je zin in hebt: Lekker naar Duitsland met Oud en Nieuw! Je kunt bijvoorbeeld een vakantiehuis huren in de Harz, Eifel of in een van de andere streken in Duitsland vlakbij Nederland. In een mooie omgeving met veel rust of juist wat dichter bij een stad?

Oud en Nieuw – Wintersport

Wanneer je met Oud en Nieuw wilt gaan skiën en niet zover wilt rijden, is een vakantiehuis in Duitsland huren ook een goed idee: In het Sauerland liggen Winterberg en Willingen, hier vind je hele goede mogelijkheden om te genieten van de sneeuw, net als in de plaatsen om Winterberg en Willingen heen.

Het grote voordeel van het Sauerland is, dat het zo lekker dichtbij is, namelijk zo’n 2,5 uur rijden over de grens en je staat op de latten. Sauerland is daarmee het skigebied wat het dichtste bij Nederland ligt. Nog iets fijns: Ook de apres-ski is top!

Zoek je wat meer uitdaging en ben je bereid verder te reizen, dan kun je naar de Duitse Alpen. Daar vind je meerdere skigebieden.

Met Oud en Nieuw naar Duitsland

Silvester in Berlijn

Berlijn is fantastisch om Oud en Nieuw te vieren. Hier wordt, bij de Brandenburger Tor, jaarlijks het grootste Oud en Nieuw feest van Duitsland gevierd. Erg leuk om naar toe te gaan vanuit je appartement of vakantiehuis in Berlijn. Er zijn verschillende optredens, volop kraampjes en prachtig vuurwerk.  In de grote stad Berlijn zijn er volop mogelijkheden om het nieuwe
jaar op jouw manier in te luiden.

Jaarwisseling in de steden

Aan het einde van het jaar is, het in de Duitse Steden gezelligheid troef: Vele plaatsen hebben de traditionele kerstmarkten, die leuk zijn om te bezoeken. Ontdek ook de musea, de mooie stadspleinen en de winkels. Ga lekker uit eten in de restaurants of Kaffee mit Kuchen eten in een Konditorei.
Ontdek het allemaal vanuit de vakantiehuizen voor Oud en Nieuw in Duitsland.

Vier Oud en Nieuw in Duitsland!!!

Met een groep

Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Dat geldt zeker voor de oudejaarsavond! Met een grote groep Oud en Nieuw in Duitsland vieren, wordt dan ook steeds populairder. Zorg dat je er vroeg bij bent: Grote vakantiehuizen in Duitsland zijn met Oud en Nieuw altijd erg snel verhuurd…

Met je hond

Wil je je hond met Oud en Nieuw meenemen naar Duitsland? Dat is in de meeste vakantiehuizen in Duitsland geen probleem. Selecteer bij de filteropties op “Huisdier toegestaan” en je ziet meteen in welke vakantiehuizen met Oud en Nieuw je huisdier ook welkom is.

Oud en Nieuw aan de Duitse Noordzee!

Lekker uitwaaien aan de Duitse noordzeekust! Je hebt er de waddenzee, mooie eilanden als Borkum, Helgoland en Langeoog. Je vindt hier brede zandstranden, duinen, bossen, vuurtorens en genoeg ruimte om te fietsen, wandelen of uit te rusten. Geniet van de mooie vergezichten en vier Oud en Nieuw in een vakantiehuis aan de Duitse Noordzee.

Begin het nieuwe jaar in de Eifel!

In de Eifel vind je pittoreske plaatsjes. Kastelen langs de Moezel en de Rijn. Verder heeft de Eifel een prachtig landschap met bossen en heuvels, vulkaanmeren en bezienswaardigheden.

Wanneer in de Eifel Oud en Nieuw wilt vieren, kun je lekker wandelen en fietsen. Er zijn hier vele wandel- en fietsroutes uitgezet die over heuvels, langs vulkaanmeren en door gezellige dorpjes komen.

Zwarte Woud

Oud en Nieuw vieren in een omgeving met wijngaarden, bergen, meren en beekjes en valleien. Het Zwarte Woud is het hele jaar een fijne bestemming voor natuurliefhebbers. Met de auto, te voet of op de fiets er op uit om de omgeving te verkennen. Drink lekker een wijntje, bezoek een Konditorei, geniet van een heerlijke oudejaarsavond in je vakantiehuis in het Zwarte Woud.

Beieren

Geniet met Oud en Nieuw van de Duitse gastvrijheid in Beieren. Bezoek de mooie kastelen en ontdek het mooie landschap. Je kunt hier van alles zien en ondernemen. Oud en Nieuw beleven in een vakantiehuis in Beieren betekent een Oudejaarsavond in en prachtige omgeving!

Oud en Nieuw Tradities in Duitsland

Vuurwerk

Ook in Duitsland wordt er met Oud en Nieuw vuurwerk afgestoken. Je kunt het hier op verschillende plaatsen gemakkelijk kopen. De verkoop begint 3 dagen voor Oud en Nieuw. Vuurwerk kun je afsteken op 31 december en 1 januari.

Oliebollen en Appelflappen

In Duitsland kent men deze oer-Nederlandse traditie niet. Wel worden er veel Berliner Bollen gegeten. Berliner Bollen koop je bij de bakker, ze hebben meestal een vulling met jam en zijn bestrooid met poedersuiker.

Wil je toch oliebollen en appelflappen eten? Ga ze zelf lekker bakken in je vakantiehuis in Duitsland.

Sekt

Op belangrijke momenten wordt er in Duitsland vaak Sekt gedronken. Het begin van het nieuwe jaar is zo’n belangrijk moment: Het wordt dan ook ingeluid met een goede fles Sekt.

Einen guten Rutsch

Op oudejaarsdag (Silvester) wenst men iedereen “einen guten Rutsch”. Men wenst elkaar daarmee een fijne oudejaarsavond en een goed begin van het nieuwe jaar.

Samen eten

Een echte Duitse oudejaarsavond begint vaak met een diner met vrienden of familie. Meestal komt men op tijd bij elkaar om samen een lange gezellige Silvester-avond te vieren.

Neujahrsansprache

Op de oudejaarsavond blikt de bondskanselier jaarlijks terug op het afgelopen jaar en kijkt vooruit naar de komende periode. De Neujahrsansprache wordt uitgezonden op radio en TV.