Vakantiehuis Oud en Nieuw – België

Oud en Nieuw 2018 – 2019 vieren in één van onze gezellige huizen of villa’s in België! Wie wil dat niet. Niet ver van huis en toch in het buitenland. Even weg en weer wat energie opdoen voor het nieuwe jaar. Gezellig samen koken of misschien wel barbecueën in de sneeuw. ’s Avonds met z’n allen bij de open haard met een drankje en een hapje en om 24.00 uur de kurken laten knallen en feestend het nieuwe jaar in. Er zijn huizen voor gezinnen, voor vriendenclubs maar ook voor grote groepen.

De jaarwisseling in België

De Belgische steden zijn prachtig om een bezoek te brengen. Rond de kerst zijn er diverse kerstmarkten in Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven of Oostende. Heerlijk om deze markten te bezoeken en te genieten van de sfeer. In Leuven staan er groepjes mensen winterliederen te zingen, kunt u heerlijke warme chocolade drinken en schaatsen op de ijsbaan. In andere steden zijn er bijvoorbeeld kunsttentoonstellingen, eindejaarsconcerten of theatervoorstellingen. Maar het is ook gezellig om rond te wandelen door de stad of het centrum en te genieten van de vele mooie gebouwen die hier staan. Óf gewoon lekker winkelen.

Oud en Nieuw vieren in België

Groepshuizen met Oud en Nieuw

Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Dat geldt zeker voor de oudejaarsavond! Met een grote groep Oud en Nieuw vieren is de laatste jaren steeds populairder geworden. Samen koken op de laatste avond van het jaar, gezellig een spelletje doen of lekker kletsen!  Zorg wel dat je er vroeg bij bent: grote vakantiehuizen in België zijn met Oud en Nieuw altijd erg snel verhuurd…

Naar de kust

Houdt u van de kust en wilt u daar graag oud en nieuw vieren, dan kan dat aan de Belgische kust. Heerlijk in de natuur over de lange stranden lopen met de frisse zeewind door de haren. Echt het oude jaar uitwaaien! Sluit het oude jaar af en begin positief aan het nieuwe jaar. In uw vakantiehuis aan de Belgische kust kunt u heerlijk samen dineren of gezellig gourmetten, borrelen met een hapje en een drankje. Aftellen tot 24.00 uur om daarna vuurwerk af te steken. Een gezellige avond met z’n allen! Voor een heerlijke wandeling in een mooi natuurgebied kunt u naar ’t Zwin. Een prachtig natuurpark. Geniet van de ontspanning en gezelligheid die de kust met zich meebrengt.

In de Ardennen

In uw vakantiehuis in de Ardennen kunt u perfect oud en nieuw vieren met het hele gezin of met vrienden. Geniet van alle gemakken, die het huis u biedt en trakteer uzelf op heerlijke hapjes en drankjes. Wat is er niet gezelliger dan samen zijn? Oliebollen zult u hier niet kunnen kopen maar die kunt u eventueel zelf maken of een alternatief zoeken. Ligt er sneeuw dan kunt u in de Ardennen ook skiën of langlaufen. De hoogste piste gaat tot 800 meter. Geen hoge pistes maar toch wel wat. Als beginnende skiër kunt u hier prima uit de voeten. Ligt er wel sneeuw maar niet genoeg om te skiën dan is langlaufen een goed alternatief. Heerlijk actief bezig zijn in de sneeuw met misschien een zonnetje is wat we toch zoeken? En u kunt nog altijd heerlijk sneeuwballen gooien.

Feesten – Oud en Nieuw

Wilt u de jaarwisseling buitenshuis meemaken dan kunt u in Brussel naar De Brouckèreplein. Vanaf 23.00 uur barst hier het feesten los met dj’s, klank- en lichtspel en een ware aftelklok. Waarna om 24.00 uur het vuurwerk de lucht in geschoten wordt. Dan beginnen de nieuwjaarswensen en vliegen de champagne kurken je om de oren. In Brussel heb je ook nog de Kunstberg en de Beurs waar Nieuwjaar wordt gevierd. In Brugge wordt ook uitbundig feestgevierd tijdens de jaarwisseling. Dit vindt plaats op ’t Zand. Het feesten begint om 22.45 uur met ‘Brugge zingt van oud naar nieuw’. Echte meezingers. Om klokslag middernacht spettert het vuurwerk de lucht in. Daarna wordt er nog doorgefeest tot 1.30 uur. En ben je dan nog niet uitgefeest, dan kun je de kroeg in en genieten van het heerlijke Belgische bier.

Heerlijk wandelen of fietsen in de Nieuwjaarsvakantie

België is een mooi land ook met oud en nieuw met lekkere bossen, heuvels, snel stromende riviertjes en leuke plaatsjes. Of aan de kust met het strand en de duinen. Combineer het vieren van oud en nieuw met een gezellig uitstapje of activiteit in de natuur. Glijd in de wandelschoenen of op de fiets en ontdek deze mooie omgeving. Zet de auto in een dorp vanwaar u kunt wandelen en pak daarna een gezellige kroeg of restaurant om de inwendige mens ook gerust te stellen.

Het is heerlijk wandelen in de Ardennen door de prachtige omgeving met zijn bossen, heuvels, weilanden en door de gezellige dorpjes. Een aanrader om te bezoeken zijn de dorpen Durbuy, Houffalize, La Roche-en-Ardenne en Stavelot. In de dorpen vindt u de kerstsfeer zeker terug. In Durbuy en Luik (op de Place du Marché) is ook een kerstmarkt. Vele kraampjes tonen u hun kerstspullen en er staan verschillende eet- en drinktentjes waar u iets kunt nuttigen. Het dorp Spa is ook heel gezellig in deze tijd. Er is een schaatsbaan, een aantal kerstkraampjes en een levende kerststal. Andere schaatsbanen vindt u in Huy, Malmedy en Verviers. Gaat u naar Eupen dan kunt u daar meedoen aan de kribbenwandelingen.

Met de kleintjes

Voor de kleintjes is het toch ook vakantie? In De Panne aan de kust van België, heeft u Plopsaland. Een mooi recreatiepark met vele attracties voor de kinderen. Maar ook in Stavelot bij de watervallen van Coo of in Hasselt is er een Plopsa recreatiepark.

Binnen elk budget

Met de vakantiehuizen in Belgie voor Oud en Nieuw kan iedereen het naar zijn zin hebben. Of je nu een luxe villa of een eenvoudige accommodatie zoekt, binnen elk budget zijn er met Oud en Nieuw vakantiehuizen in Belgie te vinden, zorg wel dat je op tijd boekt.

Reserveer daarom nu met Oud en Nieuw een vakantiehuis in Belgie. Boek één van de gezellige vakantiehuizen in Belgie voor de Nieuwjaarsvakantie en begin lekker uitgerust aan het nieuwe jaar.